sobota, 9 lipca 2011

Zapiekane banany

Nadeszło lato wraz ze swoimi wszystkimi przywilejami, do których niewątpliwie należy jedzenie lodów, w ilości niemałej. Lody-z owocami jak najbardziej. Od czasu do czasu można pokusić się o lody (smak oczywiście dowolny) z owocami w nieco innej postaci niż tradycyjnie.

Składniki: 1-2 osoby
- 1-2 banany,
- łyżka miodu,
- sok wyciśnięty z cytryny (tylko trochę soku),
- masło

Przygotowanie:
1. Na patelni rozgrzewamy masło i kładziemy banany pokrojone na ćwiartki- lekko podsmażamy

2. Dodajemy sok z cytryny i po chwili miód- cukier ulegnie karmelizacji

3. Smażymy chwilkę, aż banany się lekko zarumienią

Podawać póki ciepłe;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz